Pirított tészta hússal

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 45 dkg pulykamellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis chilipaprika vagy 1-2 kiskanál chilipor
  • 9 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kiskanál gyömbérpor
  • 8 evőkanál olaj
  • 4 közepes sárgarépa
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 25 dkg spagettitészta

Elkészítés

Vágjuk kis kockákra a hagymát, majd kevés olajon pároljuk meg. Majd a sertéshúst vagy a csirkehúst vágjuk apróra, és a hagymára dobva pirítsuk meg a húst. Először hagyjuk, hogy eresszen levet a hús, majd amikor elpárolgott a leve, engedjük fel kevés vízzel. De vigyázzunk, hogy a húst ne lepje el. Közben főzzük meg a tésztát és egy kis tálkában keverjük ki az öntetet. A szójaszószba keverjük bele a keményítőt, a chilit, a zúzott fokhagymát, a gyömbérport, és az olajat. Csíkokra vágjuk fel a répát, és miután megpirult a hús, dobjuk rá a répadarabokat. Ezután a megfőtt tésztát keverjük össze a hússal, majd ráöntöm a szószt.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.