Pirított tészta hússal
hozzávalók
- 45 dkg pulykamellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis chilipaprika vagy 1-2 kiskanál chilipor
- 9 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 kiskanál gyömbérpor
- 8 evőkanál olaj
- 4 közepes sárgarépa
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- 25 dkg spagettitészta
Elkészítés
Vágjuk kis kockákra a hagymát, majd kevés olajon pároljuk meg. Majd a sertéshúst vagy a csirkehúst vágjuk apróra, és a hagymára dobva pirítsuk meg a húst. Először hagyjuk, hogy eresszen levet a hús, majd amikor elpárolgott a leve, engedjük fel kevés vízzel. De vigyázzunk, hogy a húst ne lepje el. Közben főzzük meg a tésztát és egy kis tálkában keverjük ki az öntetet. A szójaszószba keverjük bele a keményítőt, a chilit, a zúzott fokhagymát, a gyömbérport, és az olajat. Csíkokra vágjuk fel a répát, és miután megpirult a hús, dobjuk rá a répadarabokat. Ezután a megfőtt tésztát keverjük össze a hússal, majd ráöntöm a szószt.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.